Wat & Hoe

Wat is de Kernscan?

De Kernscan is een unieke online test. In een paar oefeningen wordt je gevraagd om snel onbewuste keuzes te maken.  De keuzes die je maakt leiden tot een persoonlijke rapportage die helemaal voor jou is samengesteld. Samen met je coach kun je de uitkomst analyseren en concrete handen en voeten geven in het dagelijks leven.

Wat zit er in de rapportage?

Je rapportage geeft inzicht in 7 punten:

  1. Jouw persoonlijke waarden en hoe je daar invulling aan geeft
  2. De doelen die op dit moment jouw focus hebben
  3. De balans tussen wat er al is en wat je verlangt
  4. Wat de elementen zijn waarmee jij dingen manifesteert in het leven
  5. Jouw voorkeursstijl als het gaat om hoe jij communiceert en handelt
  6. Jouw drijfverenprofiel dat beschrijft waarom jij de dingen doet die je doet
  7. Jouw eigen unieke sprankeling

Aan de hand van de rapportage kan jouw deelnemer ontdekken wat hij of zij doet, hoe ze dat doet en waarom hij dat doet. Deze kennis maakt het voor jouw als coach makkelijker om je deelnemers te helpen bij het kiezen voor de dingen die goed voor ze zijn en om zaken die niet goed voor ze zijn sneller los te laten. De Kernscan is, kortom, een hartstikke handig instrument om de deelnemer te helpen zich positief te ontwikkelen en om de regie over zijn of haar eigen leven in handen te krijgen.

De Kernscan vind haar oorsprong in diverse theorieën variërend van NLP, Stephen Covey, Jung, Spiral Dynamics, de Creatiespiraal, leerstijlen van Kolb, Deepak Chopra tot het Sprankmodel en Appreciative Inquiery.

Met de Kernscan krijg je dat op een presenteerblaadje aangereikt. Snel, laagdrempelig, dynamisch, praktisch, persoonlijk, gedegen, allesomvattend en vooral… LEUK!

Hoe werkt het?

Er zijn twee opties. Of je wilt de Kernscan gebruiken voor jezelf (1.) of je bent een coach en wilt de Kernscan inzetten om anderen te begeleiden (2.)

  1. Iemand die aan de slag wil met zijn persoonlijke ontwikkeling kan op de site de Kernscan aanschaffen. Hij of zij krijgt dan een unieke persoonlijke inlogcode en kan de Scan doorlopen die automatisch leidt naar een persoonlijke rapportage. Wij zullen deze persoon koppelen aan een coach uit ons systeem. Samen maken ze afspraken over een mogelijk vervolgtraject.
  2. Jij bent coach en wilt misschien met de Kernscan gaan werken. Dan boek je eerst een Kernscanverkenningsessie. Je doorloopt zelf de rapportage en verkent samen met één van onze coaches de mogelijkheden die jij als coach hebt om hiermee aan de slag te gaan. Als het je aanspreekt schrijf je je in voor de coach-training waarin je zelf leert werken met de Kernscan. Hierna kies je een pakket zodat je zelf gebruikt kunt maken van de Kernscan en wij zullen ook mensen naar je door verwijzen die op eigen houtje de Kernscan aanschaffen.